2. rujna 2022. 9,00 Sjednica Nastavničkog vijeća

5. rujna 2022. POČETAK

Svaki je početak nova nada, novo uzbuđenje... Tako smo započeli i novu školsku godinu , tradicionalno večernjim okupljanjem, malim domjenkom u dvorištu škole, gdje smo se predstavili jedni drugima u posebno uređenom okolišu,što je djelo naše adminbsitrativne tajnice Marijane Franušić,  uz glazbenu pratnju naše profesorice Katarine Glavić i uz progodne riječi ravnatelja Tomislava Franušića.

Upoznali smo nove prvaše, novo g vjeroučitelja, podijelili se po razredima i krenuli u novu školski godinu prvim, večernjim satom SRO...

Bilo je jednostvano, svečano, simpataično i optimistično...

  1. – 23.  rujna 2022.

MATURALNO PUTOVANJE – MEDITERANOM (Italija, Grčka, Makedonija, Albanija, Crna Gora)

Ancona, Italija

Sveta gora i samostani Veliki Meteoron- Grčka

Po riječima naših učenika maturalna ekskurzija bila je nezaboravna. Vratili su se puni utisaka, doživljala, kulture i života. Kako i ne bi kiad su posjetili ishodište naše civilizacije -  Akropola, Atena , Grčka, samostani, more i svete gore... u sve krenuše iz rimske ostavštine Ancone, ploveći mediteranskim plavetnilom, središtem starog svijeta,  a na povratku diveći se prirudnim i kulturnim ljepotama Makedonije, divnoj šarolikosti Albanije,  pune života, kao i susjednoj Crnoj Gori... Posebno smo zadovljni i ponosni što je ponašanje bilo na visini bez i najmanjeg incidenta.

Ohrid,     Makedonija

Atena, Grčka

22. rujna 2022. – IPMA KIDS PROJEKT PRVI PUT U HRVATSKOJ, U NAŠOJ ŠKOLI

Dubrovačka privatna gimnazija prva je škola u Republici Hrvatskoj koja je otvorila vrata radionici međunarodnog projekta IPMA Kids, neformalnog učenja za razvoj vještina za upravljanje projektima kod djece i mladih. Temelji se na okviru kompetencija ICB4Kids koji opisuju ciljane kompetencije koje se stječu na ovakvim radionicama.

Projektni pristup u obliku jednodnevne radionice omogućuje našim učenicima sudjelovanje u procesu učenja kroz samostalniji rad. Razmišljaju o sredstvima koja će koristiti za postizanje ciljeva već sada u svojim "malim" životnim projektima.

Radionicu vode međunarodni stručnjaci iz Portugala, Poljske, Španjolske, Nizozemske, Crne Gore, Austrije i Hrvatske... Obuhvaća 26 naših učenika iz 4 razreda...

  1. rujna 20220.

Humanitarna utrka na Lokrumu

I učenici Dubrovačke privatne gimnazije Vito Šutalo, Tin Barač i Ivano Vlahović su na poziv Dubrovačko neretvanske županije, sudjelovali u hvalevrijednoj humanitarnoj utrci na otoku Lokrumu, u sklopu projekta "Josipov dom", a u svrhu borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Čestitamo  sudionicima i organizatorima i posebno smo ponosni na naše učenike...bilo bi ih i više da nisu danas imali i druge važne projekte u školi....

  1. rujna 2022.

Sveta misa i zaziv darova Duha Svetoga za novu školsku godinu u dubrovačkoj katedrali s biskupom Rokom i  uz nazočnost mnogih učenika i djelatnika naše gimnazije, kao  i ostalih dubrovačkih škola.

24. rujna 2022.

PRVA TERENSKA NASTAVA: PELJEŠAC I KORČULA.... Za pamćenje...

25. rujna 2022.

USPJEH NA KARATE NATJECANJU

Naša učenica Zara Hadžović (2.a razred) osvojila jedno zlato i dva srebra na karate natjecanju u Čitluku, u susjednoj Bosni i Hercegovini.
Nastavlja se tako nepregledan niz izvrsnih uspjeha naših učenika, sportaša!

  1. rujna 2022.

USPJEH ANA FILMSKOJ REVIJI

Naš učenik Bruno Tošović (1.b) ponosni je sudionik Revije hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva na Malom Lošinju, s vrijednom ekipom Ljetne škole filma sa Šipana.

zuta zastavica

Možda će Vas zanimati

upitnici
Imate li pitanje za nas?
obavezno
obavezno
obavezno
informadur
multikey
agencija za odgoj i obrazovanje
erasmus+
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja