KRENULA REALIZACIJA ERASMUS + PROJEKTA MULTIKEY

Kao što smo već objavili, Dubrovačka privatna gimnazija dobila je sredstva iz fonda Europske unije Erasmus + u sklopu Multikey projekta za obrazovanje i međunarodnu razmjenu. Nakon sastanka u Agenciji za mobilnost u Zagrebu te potpisivanja ugovora, predstavnice naše škole koordinatorica za projekte Leona Ribić i administrativna tajnica Ivana Laća otputovale su u Varšavu gdje je 28., 29. i 30. listopada održan prvi sastanak svih koordinatora i sudionika u projektu Multikey. Nazočni su, uz dubrovačke predstavnike, bili i predstavnici Privatne jezične gimnazije „Pitagora“iz Splita, koordinator Dragan Šupe i ravnatelj Perica Barbaroša, s kojima smo cijeli projekt i pokrenuli, te predstavnici partnerskih gimnazija iz Varšave – Poljska, Barcelone – Španjolska, Daugavpilsa – Latvija te Alzana Lombarda iz Italije.

Dogovoren je tijek, vremenik, teme te podijeljena zaduženja za aktivan razvoj projekta.  Profesori naše škole aktivno će sudjelovati u izradi dvojezičnog kurikula iz predmeta povijest i povijest umjetnosti, ali pripomoći ćemo i u stvaranju kurikula za ostale module (matematika, znanost, informatika).

Prva mobilnost učenika i profesora zakazana za prosinac 2014. pomaknuta je na veljaču 2015. Naime, zbog kašnjenja potpisivanja ugovara u nekim od država partnera u projektu, dogovoreno je da se radi kvalitetne pripreme ipak ostavi dovoljno vremena do prve mobilnosti. Rok za prijavu za odlazak u Barcelonu u DPG-u bio je do 31. listopada. Učenici su morali ispuniti zadane uvjete kako bi njihove aplikacije bile uzete u obzir.

Za dvije godine Dubrovačka privatna gimnazija imat će čast organizirati završnu konferenciju ovog projekta te tako aktivno predstaviti našu školu i grad Dubrovnik kolegama iz Europe i široj javnosti.

Leave a Reply