VATERPOLSKA POSLASTICA ZA UČENIKE DPG-a

U petak, 1. ožujka ispaltilo se imati skraćene satove te kolektivno biti sudionicima prave vaterpolske poslastice na Gradskom bazenu u Gružu, u intervalu između dvije sjajne Jugove pobjede nad C. Zvezdom i Primorjem. Sastala se poletna mladost i razigrano iskustvo ekipe Dubrovačke privatne gimnazije i V.K. Dubrovački veterani. Dubrovački su veterani svjetski prvaci u kategoriji iznad 40 godina, a gimnazijalcima je ovo tek druga službena utakmica.

O rezultatu utakmice ne znamo što reći – bila je prijateljska, premda borbena i zanimljiva, ali nitko ne zna koliko je točno golova palo. Znamo samo da razlika nije bila prevelika i da su učenici DPG postigli desetak golova. Pobjeda je očekivano, ipak pripala veteranima. Najbolji strijelac utakmice je naš veliki talent Jacob Merčep, učenik prvoga razreda, a istakli su se i njegov stariji brat Ivan (2.r) te Niko Madeško (4.r.) i Vlaho Krkić (3.r.).

„Bio je to susret kojeg ćemo pamtiti i kojim smo bili počašćeni“, rekao je vaterpolski „veteran“ među našim učenicima – Luka Kolić (3.r.).

 

Za DPG su nastupili: Krnetić, Merčep J, Merčep I, Arbulić, Madeško, Krkić, Kolić, Reddy Devlin

Za Dubrovačke veterane su igrali: Šturica, Šušić, Mage, Margaretić, Bošković, Perić, Matić

 

Comments are closed.