Učenici ocijenili svoju školu čistom peticom

Kako je od ove školske godine ukinuto zaključivanje ocjena učenicima na polugodištu, mi smo u privatnoj gimnaziji odlučili da će zaključivnja ocjena ipak biti. Doduše, malo drugačijeg… Naših stotinu učenika uzelo si je u zadatak ocijeniti i procijeniti rad svojih profesora. Zašto ne? Ništa znanstveno, ništa pretenciozno, nego jednostavno – zamijenimo malo uloge!
Ideja je među učenicima, a i među nastavnicima sasvim dobro prihvaćena. Ocjenjivanjen svakog pojedinog predmetnog nastavnika temeljilo se, kako to obično biva – iz tri elementa, s jednom zaključnom ocjenom po predmetu, a potom i po nastavniku i razredu. Elementi koje su učenici vrednovali standardnim ocjenama od 1 do 5 su bili: znanje (kako mi ga prenosi), zalaganje (koliko mu/je stalo), vladanje (kako se odnsi prema meni). Srednja ocjena izvedena je zbrojem ocjena podijeljenih s tri, na dvije decimale.
Ukupan zbroj ocjena nastavnika podijeljen je s brojem tih istih nastavnika i došlo se do srednje ocjene tj. općeg uspjeha škole. Ukupna nas ocjena čini izuzetno zadovoljnim i ponosnim jer ona iznosi točno 4,55 – što je čisti odličan uspjeh. Koliko god ovocjena bila potpuno neformalna obradovala je sve djelatnike Dubrovačke privatne gimnazije jer nema novca koji može platiti prepoznat trud i zalaganje nastavnika te zadovoljstvo naših učenika. Valja istaći najbolje ocjenjene profesore DPG-a. To su Iva Strnad, prof.engleskog i španjolskog jezika, visoko ocijenjena s 4,88, č.s. Branka Plenča, vjeroučiteljica (4,77), Joško Mikuš, prof. biologije (4,75), Sanja Milojević, prof. glazbene umjetnosti i Tomislav Franušić, prof. talijasnkog jezika s po 4, 68 te Katarina Capor, prof. povijesti (4,55). Odličnim ocjenama još su ocijenjeni i prof. njemačkog i filozofije Matea Dedić te prof. psihologije Goldi Nodilo. Izuzetno nam je važno što su i sve razrednice ocijenjene visokim odličnim ocjenama,  a razrednica 1.a razreda Marija Zadil čak s 5,00! Razred koji je najbolje ocijenio profesore je 2.a (4,60), a najlošiju ocjenu smo dobili od 1.a (4,33). Svi ostali nastavnici dobili su visoke vrlo dobre ocjene, a samo u dva razreda jedan je nastavnik dobio ocjenu dobar (3,05).
Ocjenjivanje nasatvnika razveselilo je učenike. Rezultati su nas sve obradovali i postali nam lijepa čestitka za Božić i poticaj za još predaniji rad s našim učenicima u Novoj 2013! Sretno svima!!!

Comments are closed.