SRETAN USKRS!

Dragi učenici, profesori, roditelji, suradnici i prijatelji,

U vremenima u kojima svakodnenvo svjedočimo urušavanju moralnih vrijednosti i prirodnih načela ljudskoga života, potrebno je malo zastati i upitati se – kuda to hrlimo? I gdje sam ja u cijeloj toj priči?!
Najveći kršćanski blagdan Uskrs je izvanredna prilika za takvo što!
Lijepa je tradicija bojanja jaja, uređivanja kuće proljetnim cvijećem i mirisima izvrsnih kolača, blagoslova hrane i polja…. i neka tradicije žive u našim obiteljima, selima i gradovima!
Ali puno važnije je otkriti i sačuvati dar koji nam Uskrs donosi. Tko to otkrije svjestan je da je takvo nešto dragocjenije od svih znanja, matura i fakulteta!
Jer nositi u svom srcu da je Netko pobijedio sva tvoja i moja ropstva i da te može izvesti u slobodu, ne lažnu slobodu bez odgovornosti i dostojanstva, već istinsku slobodu koja bira i nudi život i meni i drugome, biti svjestan da si ljubljeno i željeno biće čija je smrt pobijeđena i i da je za tebe netko osigurao perspektivu istinskoga života koji ne prestaje nikada – dragocjenije je usitinu kako naš pjesnik reče – od svog srebra i zlata i ljudskih života!
To je velika Radost Uskrsa. Bez toga Uskrs i uskrsni praznici ne bi imali smisla. Mogli bismo i ove dane ići u školu, mogli bismo živjeti kako nam se hoće, raditi što god hoćemo, uništavati sebe i druge – ali ostali bismo trajno nezadovoljni te mrtvi iako živi.
U tom duhu i s tom željom svim katolicima želimo da kušaju i žive plodove SRETNOG I BLAGOSLOVLJENOG USKRSA 2018!
Svim pravoslavcima ista čestitka (s kalendarskim odmakom) s tradicionalnim kršćanskim pozdravom: Hristos Voskrese!
Svim Židovima: Sretna Pasha!
Svim ostalima ugodni proljetni praznici i svako dobro!
Svima nama zajedno puno zajedništva, iskrenog rada na općem dobru i miru. I naravno, ne samo za Uskrs – nego uvijek!

Vaš ravnatelj

Comments are closed.