IZUZETAN USPJEH UČENIKA DPG NA OVOGODIŠNJOJ DRŽAVNOJ MATURI

ČESTITKE UČENICIMA I NASTAVNICIMA!
 
IZVRSNI REZULTATI OVOGODIŠNJE DRŽAVNE MATURE U DPG-u
 

Kao i svake godine naša škole javno objavljuje postignute rezultate na državnoj maturi. Vjerujemo da bi to trebala biti dobra praksa svih srednjih škola i nadamo se da će i ostale škole s vremenom objavljivati rezultate vanjskog vrednovanja znanja svojih učenika.

 
Upravo ove školske godine kada nakon objave službenih rezultata mediji govore o dosad najlošijem uspjehu na državnoj razini i najvećem broju učenika koji nisu položili državnu maturu, mi se u Dubrovačkoj privatnoj gimnaziji možemo pohvaliti s dosad najboljim rezultatima.
Iz osnovnih gimnazijskih predmeta tj- obveznih : hrvatskoga jezika, engleskoga jezika i matematike – SVI SU UČENICI POLOŽILI. 
Srednje ocjene su vrlo dobar iz hrvatskog i engleskog, a dobar iz matematike. 
I ove godine nezadovoljni smo starom boljkom, izbornim predmetima, koje učenici prijave, a kasnije ruše prosjek svoje škole – jer  shvativši da im neće trebati ne nauče, već samo se pojave i ne riješe test. Međutim,  čak i u segmentu izbornih predmeta ove godine imamo sjajnih uspjeha te čitav niz odličnih i vrlo dobrih ocjena.
Ukupno je  9  odličnih, a 19 vrlo dobrih. 
Posebno želimo istaći i čestitati učenicima koji su dobili više odličnih ocjena na maturi. To su Linda Petrak koja je dobila odličnu ocjenu iz hrvatskoga i iz engleskoga te Ivan Živanocvić s odličnim ocjenama iz njemačkog, engleskog i psihologije.
Također je apsolutna većina učenika ove godine upala u prvi izbor željenih fakulteta.
Rezultat je ovo odličnog rada učenika i predmetnih nastavnika te naravno individualnog pristupa u našoj školi.
Što se tiče razina engleski jezik je višu razinu pisalp 87 % učenika, hrvatski je jezik višu razinu pisalo 78 % učenika, a matematiku 30 % učenika. I još jednom – svi su sve položili!
Jedna je učenica uhvaćena u prepisivanju na maturi iz hrvatskoga jezika te je upućena na ponavlajnje ispita u jesenkom roku. Također jedna učenica nije zadovoljna dovoljnom ocjenom iz više razine matematike pa će polagati za veću ocjenu u jesenskom roku.
Od izbornih predmeta u našoj gimnaziji učenci su polagali:
fiziku, kemiju, biologiju, sociologiju, psihologiju, njemački jezik, talijanski jezik, filozofiju i povijest…prosječene ocjene su od dovoljan iz filozofije, fizike i kemije do vrlo dobar iz povijesti i talijanskog, tei odličan iz psihologoje i njemačkog jezika. 
Uvijek može i bolje , ali na kraju sa zadovoljstvom možemo čestitati svim sudionicima ovogoidšnjeg procesa državne mature i upisa na željena Sveučilišta na izvrsno obavljenom poslu i na  ponajboljim rezultatima u Dubrovniku!

Comments are closed.