BOŽIĆNA PRIREDBA NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU

22. prosinca 2014. na školskom je igralištu održana božićna priredba učenika i nastavnika Dubrovačke privatne gimnazije.

Nakon uvodne riječi i čestitke ravnatelja Tomislava Franušića, naši drugaši Nora Miljanić i Jakov Sekula, ujedno višestruko nagrađivani na raznim glazbenim natjecanjima od regionalne do međunarodne razine- odsvirali su na violini “Tihu noć “ i odmah probudili u svima duh Božića. Poslije toga su prvaši sa svojom razrednicom otpjevali pjesmu “Sretan Božić svakome!”, a maturanti su izveli duhovitu obradu popularnih “Zvončića” s prilagođenim tekstom na šatrovačkom. Učenici prvih, drugih i trećih razreda napisali su prigodne čestitke i božićne misli koje su čitali maturanti Maša, Barbara, Tomislav, Ivan B. i Ivan M. Nastupili su još i trećaši s dubrovačkom kolendom uz Marina Sekulu, na gitari, te drugaši s razrednikom Mariom koji su otpjevali Tihu noć. Bilo je tu i prigodnih recitacija koje su izveli učenici trećeg razreda. Na kraju su nastavnici svojim učenicima otpjevali Božić dolazi. Nakon priredbe uslijedila je tradicionalana Božićna tombola s vrijednim nagradama , kupljenim od prodaje kolača koje us profesori spremali svojim učenicima tijekom Adventa.

Na prigodan način učenici i profesori zaželjeli su jedni drugima blagoslovljene božićne blagdane kao i sretnu predstojeću novu godinu.

Djelatnici škole su istoga dana imali sjednicu Nastavničkog vijeća te tradicionalni božićni domjenak u hotelu “Lero”.

Comments are closed.